Забавления и плажове

– Водолазни курсове и гмуркане в Черно море

 

 

– Разходка с лодка и пикник до най-големият остров в българското черноморие  св. Иван

 

 

– Разходка с лодка по река Ропотамо и до устието й

 

 

– Аквапарк

 

 

– Екскурзии до Несебър, Варна – делфинариум, Истанбул

 

 

– Фестивал на изкуствата ”Аполония”

 

– Риболов

 

 

– Ловен туризъм

– Плажове

 

   Централен градски плаж – намира се в залива между стария и новия град и е охраняем. Непосредствено зад него са градската градина, автогарата, амфитеатър “Аполония”, централната улица на стария град.

 

 

   

   Плаж Хармани – наричан още южния плаж се намира в края на новия град, като на единия му край е новият град, а на другия вилна зона “Буджака”. Плажната ивица е  дълга и широка, има много място за лични чадъри и много атракциони за туристите. Непосредствено зад плажа е т.нар. “Весела уличка”, пълна с най-различни заведения, дискотеки и други забавления за туристите.

 

 

 

   Плаж Буджака – неголям плаж в началото на едноименната местност, непосредствено южно след плаж “Хармани”. Охраняем, има и свободна зона за чадъри. В южния край на плажа има уникално място под водата от варовикови скали за всички запалени гмуркачи!!!

 

 

 

   Райският залив е малък залив в местността Буджака на 2 км на юг от стария Созопол, на 500 м южно от плаж “Буджака” и на 2 км на север от плаж Каваците. Разделя  ги защитената местност “Колокита”, която очарова с комбинацията от живописни  пейзажи, крайбрежни скали, малки заливчета, приличащи на  фиорди и морска  акватория.

 

 

 

   Плажове Каваци и Смокиня – намират се на 4 километра южно от стария град на Созопол, между  носовете Св. Христос и Агалина. Това е цяла местност където са раположени къмпингите. Те разполагат с ресторанти, дневни барчета, магазини. С падането на нощта ваканционното настроение се пренася в нощните барове. А за любителите на спорта къмпингите предлагат  водни колела, кану-каяк, сърфове, джетове, водни ски, плажен волейбол и др.

 

 

 

 

   Плаж Дюни – това е един от най-хубавия плаж на България. Намира се на 8 км южно от Созопол. Там пясъчните дюни са естествени. Плажната ивица е дълга 4,5 километра и широка до 50 м, като е  покрита с фин бял пясък. В Червената книга на България са включени голяма част от  специфичните пясъчни растения, които се срещат по дюните. Плажът на Дюни е носител  на наградата за чиста околна среда “Син Флаг”.

 

 

 

   Плаж Аркутино – намира се на 15 км южно от Созопол близо до устието на река Ропотамо. Плажът е един от малкото по Българското Черноморие, които не са презастроени, а районът е уникален с дивата си природа. До него се намира природен резерват “Аркутино” –  богато на видове място включващо острови, скали, пясъчни плажове, заливи, дюни, Аркутинското блато, гори и поляни. Мекият климат е идеален за разпространението и голямото разнообразие от растителни и животински видове.

 

 

 

    Златна рибка -известен още като Царският плаж е разположен на 3 км северно от Созопол и свързва къмпингите Градина и Златна рибка. Плажът е много дълъг и сравнително слабо населен, като същевременно предлага и удобствата на двата къмпинга поради своята близост до тях. Със своята чистота и красота този плаж всяка година привлича хиляди чуждестранни и български туристи.Плажната ивица с пясъчни дюни е широка 50 метра и разполага с шезлонги и чадъри, атрактивни морски забавления,училища за сърфинг, спортни съоръжения и заведения за хранене

 

 

 

 

За повече информация направете запитване към хазяите или на e-mail: d.karamihalev@mail.bg